Music concerts in Amare Gusto every weekend!
FRIDAY
Italian evenings with regional cuisine accompanied by excellent live music from the 1980s.
Tasting menu for Italian Friday evenings with live music - 250 PLN / person
Percorso gastronomico Amare Gusto Regione CAMPANIA / Podróż Kulinarna Miłośników Smaku Regionu Campania.
PRZYSTAWKI / ANTIPASTI
- Bruschettina sfizio misto - mała bruschetta, mozzarela in carozza, panierowane kulki z ryżem i bolognese
- Antipasto di salumi e formaggi tipici regionali - deska regionalnych neapolitańskich wędlin i serów
- Selezione di carpaccio pesce e carne dello chef - carpaccio i tatary z wybranych ryb i mięs (łosoś, krewetka, polędwica wołowa)
DANIA GŁÓWNE / PRIMI PIATTI
- Tris di pasta(con carni e pesce pregiati) - trzy domowe pasty-tagliatelle z krewetkami i szafranem, spaghetti z włoską kiełbasą i bekonem, penne z dynią i miętą.
DANIA DRUGIE / SECONDI
- Grigliata di carne - polędwica wieprzowa, polędwica wołowa, piers z kurczaka, włoska kiełbasa w wyjątkowych marynatach z sosami. - Grigliata di pesce Mediterranea - łosoś, kalmary "totani", krewetki królewskie z domowych marynat z sosami Szefa.
DESERY / DOLCI
- Cannolo Napoletano - tradycyjne neapolitańskie canollo z kremem z ricotty, czekoladą i skórką pomarańczową.
SATURDAY
Italiano Disco Live with traditional Italian cuisine.
Boss Barbra's VIP MENU - 399 PLN / person for Saturday DISCO evenings.
Lo chef consiglia / Szef Kuchni POLECA
PRZYSTAWKI / ANTIPASTI
- Tortino di pane con gamberi e pancetta - pierożki z krewetkami i pancetta. - Parmigiana con melanzane fritte e burrata - zapiekany bakłażan z burrata i parmezanem.
MAKARONY / PASTA
- Spaghetti crema di gamberi e pane profumato - spaghetti z kremem z krewetek i aromatyzowanym limonką domowym chlebem. - Rigatoni alla Nerano con tartufo - rigatoni z cukinią i kremem z włoskiej kiełbasy, posypane truflami.
CARNI / DANIA MIĘSNE
- Filetto di scottona al valpolicella - polędwica wołowa z sosem winnym valpolicella. - Maiale filetto al burro chiarificato e parmigiano - polędwiczki wieprzowe w klarowanym maśle z parmezanem.
PESCI / RYBY
- Orata con asparagi e pure di sedano - dorada grillowana ze szparagami i purre z selera. - Fritto misto dello chef con marmellate agli agrumi - smażone na głebokim oleju ryba totani, krewetki, sardynki, cukinia, dynia z sosami Szefa.
DESERY / DOLCI
- Tiramisu dello Chef.