Musical weekends

Music concerts in Amare Gusto every weekend!

FRIDAY

Italian evenings with regional cuisine accompanied by excellent live music from the 1980s.

Tasting menu for Italian Friday evenings with live music - 250 PLN / person

Percorso gastronomico Amare Gusto Regione CAMPANIA / Podróż Kulinarna Miłośników Smaku Regionu Campania.

PRZYSTAWKI / ANTIPASTI

- Bruschettina sfizio misto - mała bruschetta, mozzarela in carozza, panierowane kulki z ryżem i bolognese
- Antipasto di salumi e formaggi tipici regionali - deska regionalnych neapolitańskich wędlin i serów
- Selezione di carpaccio pesce e carne dello chef - carpaccio i tatary z wybranych ryb i mięs (łosoś, krewetka, polędwica wołowa)

DANIA GŁÓWNE / PRIMI PIATTI

- Tris di pasta(con carni e pesce pregiati) - trzy domowe pasty-tagliatelle z krewetkami i szafranem, spaghetti z włoską kiełbasą i bekonem, penne z dynią i miętą.

DANIA DRUGIE / SECONDI

- Grigliata di carne - polędwica wieprzowa, polędwica wołowa, piers z kurczaka, włoska kiełbasa w wyjątkowych marynatach z sosami. - Grigliata di pesce Mediterranea - łosoś, kalmary "totani", krewetki królewskie z domowych marynat z sosami Szefa.

DESERY / DOLCI

- Cannolo Napoletano - tradycyjne neapolitańskie canollo z kremem z ricotty, czekoladą i skórką pomarańczową.

SATURDAY

Italiano Disco Live with traditional Italian cuisine.

Boss Barbra's VIP MENU - 399 PLN / person for Saturday DISCO evenings.

Lo chef consiglia / Szef Kuchni POLECA

PRZYSTAWKI / ANTIPASTI

- Tortino di pane con gamberi e pancetta - pierożki z krewetkami i pancetta. - Parmigiana con melanzane fritte e burrata - zapiekany bakłażan z burrata i parmezanem.

MAKARONY / PASTA

- Spaghetti crema di gamberi e pane profumato - spaghetti z kremem z krewetek i aromatyzowanym limonką domowym chlebem. - Rigatoni alla Nerano con tartufo - rigatoni z cukinią i kremem z włoskiej kiełbasy, posypane truflami.

CARNI / DANIA MIĘSNE

- Filetto di scottona al valpolicella - polędwica wołowa z sosem winnym valpolicella. - Maiale filetto al burro chiarificato e parmigiano - polędwiczki wieprzowe w klarowanym maśle z parmezanem.

PESCI / RYBY

- Orata con asparagi e pure di sedano - dorada grillowana ze szparagami i purre z selera. - Fritto misto dello chef con marmellate agli agrumi - smażone na głebokim oleju ryba totani, krewetki, sardynki, cukinia, dynia z sosami Szefa.

DESERY / DOLCI

- Tiramisu dello Chef.

SUNDAY

Family kitchen with the traditions of Grandma Antonietarita Barbra with piano music.