Muzyczne weekendy

Koncerty muzyczne w Amare Gusto w każdy weekend!

PIĄTEK

Włoskie wieczory z regionalną kuchnią przy znakomitej muzyce na żywo lat 80 -tych.

Menu Degustacyjne na piątkowe włoskie wieczory z muzyką na żywo - 250 zł / osobę

Percorso gastronomico Amare Gusto Regione CAMPANIA / Podróż Kulinarna Miłośników Smaku Regionu Campania.

PRZYSTAWKI / ANTIPASTI

- Bruschettina sfizio misto - mała bruschetta, mozzarela in carozza, panierowane kulki z ryżem i bolognese
- Antipasto di salumi e formaggi tipici regionali - deska regionalnych neapolitańskich wędlin i serów
- Selezione di carpaccio pesce e carne dello chef - carpaccio i tatary z wybranych ryb i mięs (łosoś, krewetka, polędwica wołowa)

DANIA GŁÓWNE / PRIMI PIATTI

- Tris di pasta(con carni e pesce pregiati) - trzy domowe pasty-tagliatelle z krewetkami i szafranem, spaghetti z włoską kiełbasą i bekonem, penne z dynią i miętą.

DANIA DRUGIE / SECONDI

- Grigliata di carne - polędwica wieprzowa, polędwica wołowa, piers z kurczaka, włoska kiełbasa w wyjątkowych marynatach z sosami. - Grigliata di pesce Mediterranea - łosoś, kalmary "totani", krewetki królewskie z domowych marynat z sosami Szefa.

DESERY / DOLCI

- Cannolo Napoletano - tradycyjne neapolitańskie canollo z kremem z ricotty, czekoladą i skórką pomarańczową.

SOBOTA

Italiano Disco Live z tradycyjną włoską kuchnią.

MENU VIP Szefa Barbry - 399 zł / osobę na sobotnie wieczory DISCO.

Lo chef consiglia / Szef Kuchni POLECA

PRZYSTAWKI / ANTIPASTI

- Tortino di pane con gamberi e pancetta - pierożki z krewetkami i pancetta. - Parmigiana con melanzane fritte e burrata - zapiekany bakłażan z burrata i parmezanem.

MAKARONY / PASTA

- Spaghetti crema di gamberi e pane profumato - spaghetti z kremem z krewetek i aromatyzowanym limonką domowym chlebem. - Rigatoni alla Nerano con tartufo - rigatoni z cukinią i kremem z włoskiej kiełbasy, posypane truflami.

CARNI / DANIA MIĘSNE

- Filetto di scottona al valpolicella - polędwica wołowa z sosem winnym valpolicella. - Maiale filetto al burro chiarificato e parmigiano - polędwiczki wieprzowe w klarowanym maśle z parmezanem.

PESCI / RYBY

- Orata con asparagi e pure di sedano - dorada grillowana ze szparagami i purre z selera. - Fritto misto dello chef con marmellate agli agrumi - smażone na głebokim oleju ryba totani, krewetki, sardynki, cukinia, dynia z sosami Szefa.

DESERY / DOLCI

- Tiramisu dello Chef.

NIEDZIELA

Rodzinna Kuchnia z tradycjami Babci Antonietarita Barbra przy muzyce piano.